Tarihçesi

04.03.2022 250

OKULUN TARİHÇESİ

Okul,Evliya Camiinin  bitişiğinde ,ahşap ve iki katlı olarak 1800 'lü yılların ikinci yarısında inşa edilmiştir.İlk inşasında iki derslikli olarak yapılmıştır.Daha sonra Maliye Mümeyyizlerinden Hacı Tevfik Efendi'nin varisleri tarafından hediye edilen arsa üzerine bu günkü bina 1910 tarihinde inşa edilmiş ve Mevlanakapı adını almıştır.

1916 yılında Topkapı Rüştiye Okulu binası yanınca,Mevlanakapı İlkokulu ile birleştirilerek okula İttihat ve Terakki Cemiyeti hatiplerinden Ömer Naci Bey'in adı verilmiş ve bu tarihten sonra''Ömer Naci Bey Okulu''olarak eğitim yaşamını sürdürmüştür.

1928 yılında Ömer Naci Bey Okulu,Merkezefendi Mevlevihanesi'ne nakledilince geri kalan öğrencilerin bir kısmı''50.İlkokul''adıyla Mevlanakapı İlkokulu'nda eğitim ve öğretimine devam etmiştir.

1947-1948 öğretim yılında  okul numaraları adlara çevrilince okul en eski ismi olan ''Mevlanakapı İlkokulu''adını almış ve bu adla eğitim ve öğretime devam etmiştir.

1995-1996 öğretim yılından itibaren de okul binası Mevlanakapı Eğitim Uygulama Okulu ve Mesleki Eğitm Merkezi olarak  hizmet vermeye başlamıştır.

2014-2015 öğretim yılında Mevlanakapı Eğitim Uygulama Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi'nin kendi binalarına taşınmasına müteakip bina 2016 Şubat ayından itibaren Hüma Hatun Özel Eğitim Anaokulu  özel eğitime ihtiyacı olan okul öncesi çocukların eğitimi amaçlanarak 2016 Ocak ayından itibaren eğitim-öğretime devam etmiştir.

Okulumuz 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Rehberlik Öğretmeni, 6 Özel Eğitim Öğretmeni, 6 Okul Öncesi Öğretmeni, 2 Yardımcı Personel, 4 Servis Görevlisi ile eğitim- öğretim hizmetini yürütmektedir.